Friday, March 2, 2012

Twisting Vege Chopper

A few months back, masa pergi ronda lorong belakang The Weld dengan Salfa, ternampak benda alah ni. He he kami pun belilah sorang satu.. untuk memudahkan kerja memasak di dapur cewah..

first time tengok tau.. memang teruja.. RM10 seketul..

komponen nya.. yang pemutar belah atas tu abaikan ajer.. tak berapa berfungsi.. kaedah penggunaan : sebelah tangan pegang bahagian atas dan sebelah lagi bahagian bawah.. kena putar lawan arus..

yang membuatkan kami tertarik nak beli sebab brader yang menjual tu.. dia punya demo memang terbaek.. very convincing.. habis dah di chopnyer segala macam sayur atas meja tu..

dan boleh guna untuk chop walaupun 2 biji bawang..

masa kami sampai, chopper ni berderet atas dan bawah meja.. tak sampai sejam dah habis.. memang pandai cakap la dia nih.. 

Hieee myself beli tapi belum guna pun lagi.. Benda ni actually very useful.. tapi myself suka gak cara traditional.. chop atas landas kayu je.. Habis tu beli buat apa yer?? Takpe la.. simpan dulu. InsyaAllah akan guna gak satu hari nanti :D



2 comments:

  1. akak ada juga tp x pernah guna

    ReplyDelete
  2. sama la kita kak.. tgk je menarik beli pas tu simpan.. saya le tu kak..

    ReplyDelete