Thursday, July 12, 2012

Tahlil dan Doa Selamat

Ahad, 8 Julai 2012
Kenduri Tahlil & Doa Selamat
@ Bagan Pinang Port Dickson


Makan kenduri lagi! Biasala dah nak puasa kan. Dah nak hujung2 ni lagi pulak, satu hari sampai 3 4 kenduri dalam satu kampung. Kami book date ni lama dah. So tak clash dengan rumah orang lain. Buat doa selamat sekali untuk ibuteh yang sedang mengandung 8 bulan.

kaum lelaki tengah baca doa..

yang ni kawasan kaum wanita pulak..

tetamu kehormat dari klang.. dah macam maharani dari negara china plak sepupuku sorang nih..

kaum wanita menjamu selera..

classmate hazeem.. aliya namanya.. papanya kawan baik ayahcik..

ibungah tanya hazeem, boleh tak aqid kawan dengan aliya..
hazeem kata tak boleh.. hazeem sorang je boleh kawan dengan aliya.. hamboii..

yang ni plak pavlova ayahlong order dari kawannya.. presentation memang menarik dengan fruits topping yang mewah.. kek pun cantik.. tapi manisnya tak tahan.. anyway thank you ayahlong.. tak ramai lagi orang yang kenal pavlova ni..

4 comments:

  1. suka pavlova...tp terlalu manis.
    Kalau buat sendiri selalu kurangkan sikit gula.
    Kena makan dgn buah2an yg byk baru dapat balance kemanisannya itu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak kalo macam tu saya order dari akak jer boleh?? dpt byk sikit mkn sbb tak manis :)

      Delete
  2. Gambar makanan2nya mana? Tu yg penting.... Ke xsempat?. Abis kena bungkus....lalalalala

    ReplyDelete
    Replies
    1. ibucuk the photographer tak sempat amik kot..

      Delete