Wednesday, January 5, 2011

A-Day Out : iCity


 ~ sambungan dari A-Day Out : Genting Highlands ~

Sampai iCity lebih kurang 9.30 pm. Itu pun jalan dah jem sesangat, Polis trafik dah berjaga dan tutup jalan.. Disebabkan ayah dah janji dengan budak2, so nak tak nak terpaksa la tempuh..

landmark..

Punya la ramai manusia malam ni. Selalunya pergi tak la ramai sangat orang. Ada emak2 yang kelek anak sekecil 2 bln, kesian kat budak2 tu, jalan memalam. Ada booth2 jualan, yang I perasan sangat ada lori TV3. Selain dari tu, ada skrin besar dan artis buat persembahan. Orang amat ramai, kalo terlepas anak kat sini mau hilang rasanya..

sesak.. kecil beso tua muda.. termasuk kami..

 ada yang siap berkelah, bentang tikar baring2 lagi..

Last time datang sini dengan Maklong Nora, tak sempat la buat sesi fotografi. Hari ni dah kebetulan ada kamera, budak2 tak lepas peluang asyik suruh snap gambar dia orang.

mula2 panda..

 dinasour plak.. beso sangat kan, duduk kat ekor pun jadik la..

 hazeem nak try ketahanan kekuda..


dengan belalang kot.. ke cengkerik?

 nak jugak amik gambar dengan pokok..

pegang leher burung jangan kasi terbang.. 

Lagi sejam nak ke pukul 12.00 a.m, kami dah kepenatan dan masuk balik ke kereta, siap tidur lagi. Lagi 10 min tengah malam, dah get ready.  Tiba2...



 


Kuatnya bunyi bunga api, sampaikan kereta kiri kanan berbunyi alarm.. Kami pun dah ready dalam kereta, habis je bunga api, terus gerak balik, with the expectation tak banyak lagi kereta keluar. Tapi takde maknanya, kiri kanan dah start jem.. Ha.. takkan buat lagi dah macam ni.. baik dok rumah je... tengok bunga api kat tv, kalo ada..


6 comments:

  1. kak, saya budak baru belajar.. nak setting kamera pun terkial2 lagi.. so output pun kureng lagi :)

    ReplyDelete
  2. comey gambar bebudak tu...gambo aqid dgn dino di siang hari dah terdelete...rugi huhu

    ReplyDelete
  3. takpe.. nnt kita boleh repeat..

    ReplyDelete
  4. hari tu ambik gambar pakai iphone je...itu pun blur :)

    tapi muka harith & hazeem x nampak penat langsung walaupun sehari suntuk berjalan...

    ReplyDelete
  5. along, diaorg kalo berjln mana tau penat.. minta tlg buat keje aje cpt penat ..

    ReplyDelete